Muški Portal o mojTaxi:
U svega 14 dana instalirana na oko 3.000 uređaja, mojTaxi Touch’n’Go smartphone aplikacija korisni je novitet u BiH koji omogućava brz i jednostavan pronalazak taxi vozila u Sarajevu, dok za vrijeme vožnje možete uživati i u besplatnom internetu u vozilima koja vam se odazovu na poziv.
mojTaxi je start up, koji je pokrenut u Bosni i Hercegovini početkom godine, i u potpunosti je domaći proizvod. Kompletan razvoj aplikacije radili su programeri iz Bosne i Hercegovine, a testiranja i suradnju na kreiranju aplikacije ponudilo je udruženje taxi vozača “Sarajevo Taxi” uz čiju pomoć je razvijena aplikacija.

Zajedno sa Sarajevo Taxi udruženjem razvijena je aplikacija koja pruža jednostavan i brz načina pronalaska slobodnog taxija i poziva vozila, uz dodatni bonus poput besplatnog korištenja interneta tijekom vožnje.

”Prosječno vrijeme pronalaska slobodnog vozila i narudžbe putem ove aplikacije je četiri sekunde”, kažu njeni kreatori.

”Sve što trebate uraditi je da pokrenete aplikaciju na mobilnom telefonu i da pritisnete jedno dugme. Ne morate stajati na pločniku po kiši, ne morate mahati i gledati koji je taxi slobodan, a koji ne”.

Pročitaj više na Muški Portal