Pitanja i odgovori (Q&A)

Q: Kako da vidim koje vozilo dolazi po mene?
A: Na Vašoj aplikaciji imate dugme Podešavanja ( Settings) , ulaskom na Podešavanja dolazite do dugmeta Pogledaj listu svojih vožnji( View list of your fares) . U tom prozoru možete pogledati sve svoje vožnje, pa i vozilo koje dolazi po Vas.

Q: Kako da se registrijem kao korisnik na aplikaciju?
A: Skinete aplikaciju, unesite podatke za registraciju, kada završite dobijate e-mail kojim ste aktivirali svoj račun.Registrovani ste uspješno! Ulazite ponovo na aplikaciju i uradite login , Vaša aplikacija je spremna za pozivanje taxi usluga. Za vizualno objašnjenje imate video na našoj stranici ( Postupak registracije)

Q: Kako vršim plaćanje karticom?
A: Mogućnost bezgotovinskog plaćanja je omogućena u specijalno označenim vozilima.
Potrebno je da u vašem mojTaxi profilu unesete podatke vaše kartice za plaćanje, pri čemu će se izvršiti validacija kartice. Po završetku vožnje od vozača tražite da platite karticom.

Nakon što vozač unese u svojoj aplikaciji zahtjev za plaćanje, vi ćete u aplikaciji dobiti upit da li želite platiti taxi vožnju putem aplikacije.
Ukoliko prihvatate, aplikacija će vam ponuditi opciju da odaberete karticu koju ste ranije unijeli, i sa kojom želite platiti vožnju. U profil možete unijeti više kartica.

Nakon ovog koraka, dobijate finalni ekran sa dugmetom za plaćanje. Po uspješnoj transakciji na vaš email će stići potvrda o plaćanju taxi vožnje.

Q: Kako dodajem/spašavam karticu u aplikaciju?
A: Udjete na menu, odaberete opciju saved cards, zatim add new cards, unesete potrebne podatke idete na dugme add card. Vaša kartica je sačuvana.

Q: Kako radim update aplikacije?
A: Da bi update aplikacije u potpunosti mogao da se obavi i aplikacija da funkcioniše, molimo vas da ispratite sljedeće korake:
1.Očistite cache na svom uredjaju
2.Uradite prvo logout na mojTaxi aplikaciji i uradite deinstalaciju aplikacije
3.Na Play Store skinite novu verziju aplikacije i ponovni login.

Nakon uradjene procedure, vaš uredjaj će biti spreman za pozivanje taxi usluga.

Q: Gdje se sve može koristiti mojTaxi aplikacija?
A: Osim Sarajeva, gdje imamo preko 50 000 registrovanih korisnika, putem mojTaxi aplikacije možete pozivati taxi u Banja Luci kao i u Crnoj Gori.