Aplikacija mojTaxi postaje sve popularnija među taxi kompanijama u BiH. Aplikacija koja omogućava poziv taxija u Sarajevu, Travniku, Visokom, Kaknju, Mostaru, Konjicu i Kiseljaku, povećava kapacitete sa novih 100 vozila u ovim gradovima, a uskoro se očekuje i uključenje taxi kompanija iz Tuzle i Banja Luke u sistem mojTaxi.

Aplikacija mojTaxi je startup iz Bosne i Hercegovine, koja nudi besplatni poziv taxi vozila i plaćanje taxi vožnji bez kontakta sa vozačem, koristeći kreditne kartice unešene u profil korisnika unutar aplikacije.
Putem ove aplikacije trenutno je moguće pozvati preko 900 taxi vozila u 7 gradova Bosne i Hercegovine, a njima se uskoro pridružuje i preko 150 taxi vozila iz Tuzle i Banja Luke.

Već 5 godina aplikacija se koristi najviše u Sarajevu, putem koje je 30.000 korisnika aplikacije u ovom gradu, u posljednjih godinu dana prešlo više od million kilometara tokom vožnje taksi vozilima koje su pozvali aplikacijom mojTaxi.

Aplikacija mojTaxi potpuno je domaći proizvod razvijan u Bosni i Hercegovini. U različitim fazama razvoja partneri u projektu su bili Mastercard, Google, TomTom, BH Telecom, Unicredit, Lenovo i Huawei.

Plaćanje karticama

U suradnji sa Unicredit, od prošle godine je omogućeno i plaćanje karticama, čime je mojTaxi postala jedina aplikacija u BiH koja omogućava plaćanje taxi usluga kreditnim karticama na brz, siguran i jednostavan način u samo nekoliko sekundi i bez ikakvog kontakta sa vozačem.

mojTaxi za taxi udruženja i kompanije

Platforma mojTaxi je više od aplikacije za same taxi organizacije, jer im omogućava poseban uvid u vlastito poslovanje, olakšava njihove procese i daje mogućnosti koje nisu ranije imali. Tako sada svaka taxi kompanija koja se uključi u sistem dobija zasebnu platformu za svoje dispečer centre koja im omogućava precizno određivanje kretanja taxi vozila u floti, analizu lokacija sa najvećom potrebom taxija u određenom dijelu dana, lojalnost korisnika, vođenje evidencije o vozačima je digitalizovano (istek registracija, dozvola i druge dokumentacije) i dostupno na jedan klik miša, a dispečeri u svakom momentu prate šta se dešava u njihovoj organizaciji putem vizueliziranih kretanja vozila i podataka koje dobija centar putem mojTaxi aplikacije za vozače.

Uključite svoju taxi kompaniju u mojTaxi

Ukoliko mojTaxi nije dostupan u taxi vozilima firme ili organizacije koju koristite, zatražite to od vozača, a ukoliko ste taxi kompanija koja želi implementirati mojTaxi platformu u svoju organizaciju kontaktirajte nas putem emaila podrska@mojtaxi.ba

Ovaj projekt je sufinanciran od strane Challenge to Change projekta i Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.