U prostorijama udruženja Sarajevo Taxi, uručene su nagrade za 5 vozača ove organizacije koji su u protekla 3 mjeseca imali najviše transakcija kartičnog plaćanja unutar aplikacije uz najbolji procent realizacije poziva putem aplikacije.

mojTaxi je u saradnji sa UniCredit bankom i Sarajevo Taxi, razvio je jedinstveno rješenje za kartičnu naplatu u taxi vozilima, koje omogućava vozačima koji koriste mojTaxi Driver aplikaciju da naplate vožnju karticom bez dodatnih uređaja, koristeći već postojeću opremu.
Dodatna prednost ovakvog načina naplate karticama je što novac ide direktno na račun vozača i to u roku od 2 radna dana.
Ovaj period je mnogo kraći nego što je to slučaj kod klasične naplate kartice, gdje je potrebno imati poseban uređaj (terminal) i gdje su sredstva na raspolaganju tek nakon 7-10 radnih dana.

Trenutno ovu opciju koristi 150 vozača Sarajevo Taxi udruženja. Svi zainteresovani vozači koji još nemaju ovu uslugu, a žele da je uključe, mogu se javiti u Udruženje kako bi ih upoznali sa procedurom aktivacije.

Kako bi podržali rad vozača koji su u proteklom periodu napravili najviše transakcija, mojTaxi je uručio na poklon nove tablete.

Nagrađeni vozači:
Ruždija Kukuljac-067
Elvis Aljić-811
Otokar Mikolašek-673
Adis Curo-048
Davor Kukić-235

mojTaxi će i u narednom periodu nagrađivati najbolje i najefikasnije vozače po različitim parametrima: broju i procentu realizacije, kartičnim transakcijama, radnim satima i slično.