Platite vožnju karticom!

Mogućnost bezgotovinskog plaćanja je omogućena u specijalno označenim vozilima, a cijeli proces je objašnjen u ovom videu.
Potrebno je da u vašem mojTaxi profilu unesete  podatke vaše kartice za plaćanje, pri čemu će se izvršiti validacija kartice. Po završetku vožnje od vozača tražite da platite karticom.

Nakon što vozač unese u svojoj aplikaciji zahtjev za plaćanje, vi ćete u aplikaciji dobiti upit da li želite platiti taxi vožnju putem aplikacije. 
Ukoliko prihvatate, aplikacija će vam ponuditi opciju da odaberete karticu koju ste ranije unijeli, i sa kojom želite platiti vožnju. U profil možete unijeti više kartica. 

Nakon ovog koraka, dobijate finalni ekran sa dugmetom za plaćanje. Po uspješnoj transakciji na vaš email će stići potvrda o plaćanju taxi vožnje.

Maksimalna sigurnost podataka

Ovaj način plaćanja je izuzetno siguran za klijente, prateći najsavremenije standarde zaštite podataka i transakcije.

Vaši podaci se ne dijele sa vozačima, i vozači nemaju nikakav kontakt sa vašom karticom niti podacima sa kartice, te nije potrebno ni fizički imati kreditnu karticu da bi platili taxi vožnju.

Da bi uštedjeli vrijeme i pojednostavili postupak, preporučamo da karticu unesete u profil prije nego pozovete taxi.

Prilikom verifikacije kartice, vaša kartica će biti terećena za iznos od 5 feninga, i odmah po uspješnoj transakciji novac će biti vraćen na vaš profil.

Nakon verifikacije kartice, kartica će biti snimljena u vašem profilu i moći će se koristiti naknadno za plaćanje vožnji putem mojTaxi aplikacije sve dok je vi sami ne uklonite iz profila, i sve dok je kartica validna.

Validirana kartica se može koristiti isključivo za plaćanje taxi vožnji u mojTaxi aplikaciji, a podaci o kartici se spremaju na serverima banke.

Kartično plaćanje putem mojTaxi aplikacije prvo je in-app purchase plaćanje usluga u Bosni i Hercegovini.

Projekt je realiziran u suradnji sa mojTaxi partnerima: Mastercard i Unicredit.

U slučaju da vam je potrebna pomoć, kontaktirajte nas na email podrska@mojtaxi.ba